Takvinduer

Naturlig lys har mye makt – det forandrer fargenyanser, gir bedre romfølelse, reduserer behovet for elektrisitet og det gir oss en god følelse. Vi bruker 90 % av tiden vår innendørs. Det betyr for lite dagslys og for lite frisk luft. Forskning viser at dette kan gå ut over både helse og livskvalitet. Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer?

Med VELUX takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen.


Se hjemmet ditt i et helt nytt lys – med takvinduer.Se inspirasjonsbrosjyre fra VeluxTakvinduer for skrå tak

VELUX takvinduer for skrå tak kommer både som manuelle og elektriske vinduer, topphengslede eller midthengslede, med hvitmalt, lakkert furu, eller vedlikeholdsfri innvendig overflate. Utvendig bekledning kommer i standard grå aluminium, men kan fås i spesialfarge også.


Midthengslede takvinduer

Et VELUX midthengslet takvindu betjenes med den geniale lufteklaffen øverste i vinduet, og dekker mye av behovet for lys, luft og utsikt. Manuelle takvinduer kan enkelt oppgraderes til VELUX INTEGRA® for fjernbetjening.

Topphengslede takvinduer

Et VELUX topphengslet takvindu betjenes med et håndtak nederst i vinduet, som bidrar til en flott panoramautsikt og maksimalt luftinnslipp. Alle topphengslede vinduer er også midthengslede for enklere renhold, og har også lufteklaff øverst. Topphengslede takvinduer kan tilfredsstille kravene til rømningsvei.

VELUX fjernbetjente midthengslede og topphengslede takvinduer

Med VELUX elektriske og solcelledrevene takvinduer får du maksimal komfort med fjernbetjening. Du kan åpne og lukke vinduene med bare et trykk på den medfølgende, trådløse veggbryteren, og er det beste valget for et bedre inneklima. Ønsker du ekstra komfort kan du styre alt via mobilen din med VELUX App Control – eller automatisere inneklimaet med VELUX ACTIVE with Netatmo.

VELUX STUDIO 3-i-1

VELUX 3-i-1 er en estetisk løsning med slankere profiler, som gir enda bedre utsikt og mer dagslys for pengene. Monteringen er enklere fordi vinduselementene består av 3 vinduer med én felles karm. Løsningen leveres som manuelt betjent midthengslet og topphengslet, eller som solcelledrevet midthengslet, med regnsensor og trådløs veggbryter. Vinduene er hvitmalte trevinduer hvor det midterste vinduet er fast, mens de to på hver side er åpningsbare. Alle tre vinduene i løsningen er kompatible med innvendig og utvendig solskjerming fra VELUX.

VELUX TripleProtect takvindu

VELUX TripleProtect takvindu er designet og testet for å tåle de mest ekstreme værforhold, og er det ideelle valget for værutsatte steder. Utvendig bekledning har et lyddempende belegg som reduserer støyen fra været ute. Fås både som midthengslet, topphengslet og elektrisk.

Les brosjyre om TripleProtect

Takaltan og -terrasse

Selv om loftet har begrenset gulvplass, kan du likevel nyte godt av plassen og lyset som en takaltan eller en takterrasse gir. Med VELUX takaltan eller VELUX takterrasse kan du få maksimalt ut av uutnyttet takplass, uten å ofre boareal.

Kombinasjonsløsninger

Jo flere takvinduer, desto mer dagslys og frisk luft får du inn i hjemmet ditt. Det finnes utallige kombinasjoner av VELUX takvinduer – slipp utsiden inn og finn din egen løsning med takvinduer i kombinasjon.

Takvinduer for spesielle formål

Har du et bevaringsverdig bygg, har VELUX en løsning for det. Trenger du en håndverkerutgang eller røykventilasjon, finnes det løsninger for det også.

Lystunnel

VELUX lystunnel passer til steder der du ikke har direkte adgang til taket. Den slipper inn dagslyset ved hjelp av et lysreflekterende rør, som kan tilpasses og lede dagslys inn i hver krok av huset. Det blir en lampe i taket, drevet av dagslys.

Les brosjyre om lystunnel


Solskjerming

Kompletter ditt VELUX takvindu med en VELUX solskjerming. VELUX gardiner gir effektiv beskyttelse mot sol og varme og dekker de fleste behov. Her kan du velge mellom utvendig screen og et bredt utvalg av innvendige gardiner – manuelle, elektriske eller solcelledrevne.


Blendingsgardin

Drøm søtt med total mørklegging, og akkurat den fargen som passer din stil. Gardinen har trinnløs plassering og er Økotex-sertifisert.

Mørkleggende energigardin

Isolerende og mørkleggende effekt – perfekt for rom der varmen skal holdes ute, eller inne, avhengig av årstid. Trinnløs og med fleksibel plassering(kun ved manuell betjening). Stort utvalg i farger.

Duo blendingsgardin

2 gardiner i 1 – mørklegging og lysjustering. Trinnløs plassering, standard hvit lysjusterende gardin, og flere fargevalg til den mørkleggende delen.

Plisségardin

Mykgjør lyset med elegant design, fås i flere farger og har trinnløs plassering. Manuell betjening har også fleksibel plassering.

Rullegardin

Demper sollys og kommer i mange fine farger. Trinnløs plassering.

Persienne

Anbefales til baderom – fin justering av lyset med 35mm brede lameller i mange fine farger. Ingen synlige snorer.

Screen, utvendig

Effektiv varmebeskyttelse som holder rommet kjølig. Screenen reduserer varmeinnslipp med 76%, samtidig som du har full utsikt.

Rulleskodde

Total beskyttelse mot varme og lys – reduserer varmeinnslippet med 92% og er total mørkleggende. Støyreduserende og isolerende

Insektnett

God beskyttelse mot insekter – spesialtilpasset ditt VELUX takvindu. Kan også monteres på fasadevinduer.

Solskjerming for flate tak

Blendingsrullegardin – God beskyttelse mot insekter – spesialtilpasset ditt VELUX takvindu. Kan også monteres på fasadevinduer.

Varmedempende screen – Reduserer oppvarming fra solen


Takvinduer for flate tak – ny generasjon VELUX overlys

Flate tak er ingen hindring for å slippe mer dagslys og frisk luft inn i hjemmet. Med den nye generasjonen VELUX overlys med glass kan dagslyset strømme fritt inn i hver krik og krok – spesielt der vanlige fasadevinduer ikke strekker til.

Den nye generasjonen VELUX overlys består av ett vindu i vedlikeholdsfri polyuretan med trekjerne, og toppenhet i to varianter – buet glass og et prisvinnende plant glass.

Den nye generasjonen gir 52% mer dagslys – sammenlignet med str 60×60 i forrige generasjon. Årsaken er konstruksjonen, som har en betydelig slankere ramme og karm. De nye overlysene kan leveres med 2- eller 3-lags glass med god U-verdi.

Alle VELUX overlys og vinduer for flate tak gir god lydisolering, og kan monteres som fastkarm eller som elektrisk betjent eller solcelledrevet, for ventilasjon.

Les mer takvinduer til flate tak på velux.no


Buet glass – CurveTech

Dette er en glasstopp i vakkert glass-til-kant design, med 6mm tykk, buet glassoverflate. Egner seg best ved synlige installasjoner.

TIPS: For montering av flere vinduer sammen kreves minimum 30 cm mellom hvert vindu

Plant glass

En fin glasstopp som gir et diskret og strømlinjeformet utseende. Passer godt sammen med de fleste typer arkitektur.

TIPS: For montering av flere vinduer sammen kreves minimum 30 cm mellom hvert vindu

Kuppel

En motstandsdyktig akrylkuppel som tåler regn, hagl og andre ekstreme værforhold.

VELUX vindu for flate tak med akrylkuppel består i sin bestandige PVC ramme, med 2-lags glass og leveres både som fastkarm og elektrisk betjent eller solcelledrevet, for ventilasjon. 

TIPS: For montering av flere vinduer sammen kreves minimum 30 cm mellom hvert vindu


Smarthusløsninger

For å få en smarthusløsning kan du koble dine VELUX INTEGRA® takvinduer sammen med VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

VELUX ACTIVE with Netatmo gir deg full kontroll over inneklimaet ditt, med ulike sensorer som måler temperatur, luftfuktighet og  CO2-nivået – og åpner vinduene automatisk for å justere nivåene – helt etter dine betingelser. Koble solskjermingen din sammen med systemet og den styrer de elektriske gardinene dine også.

VELUX ACTIVE inneklimakontroll er lett å installere og bruke med en app på mobilen, alt du trenger er internett.

Les brosjyre om VELUX ACTIVE inneklima