Valget av innerdører består av mer enn å ta hensyn til farge og størrelse.Vi har sett på de vanligste spørsmålene, og her er det du bør vite.

3

Innerdører har en veldig viktig jobb når det kommer til privatliv i egen bolig, men de har også andre funksjoner som å forhindre trekk og støy.

En god innerdør skal gjøre disse jobbene, samtidig som den løfter inntrykket av resten av interiøret ditt. I mange tilfeller er døren også det fineste i rommet.

Her tar vi en overordnet kikk på forskjellige materialer, stiler og funksjoner. Du vil også finne generell informasjon om måling, montering og vedlikehold av innerdører.

Hvordan måler man innerdører?

Veien til en ny innerdør starter med å finne målet på den eller de dørene man ønsker å erstatte. Når det gjelder enkeltdører snakker man gjerne om modulmål som 7×21, 8×21, 9×21 og så videre, men for de fleste handler det om å bytte ut et dørblad eller både dørblad og dørkarm. 

Slik måler du innerdører – Se instruksjoner og måltabell

Slik måler du skyvedører – Se instruksjoner og måltabell

Våre vennlige spesialister hjelper deg selvfølgelig med å finne akkurat de målene du er på utkikk etter, men du kan også sniktitte på disse oversiktene over de vanligste variantene av dørtyper:

Hvilke typer innerdører finnes?

Du kan velge i et stort utvalg av innerdører, både i utseende, form og egenskaper. Nedenfor tar vi en nærmere kikk på våre mest populære varianter.

Formpressede innerdører

Lette og rimelige dører som ser like fine ut som de andre variantene, men har dårligere lydisolering enn de tyngre og mer kompakte innerdørene. Disse er et godt alternativ til rom som ikke brukes så mye, eller som har noe krav til støydemping. Eksempler på dette er boder og lignende, men du vet selv best i din egen bolig.

Er du på utkikk etter formpressede dører, kan du klikke her for å se hele utvalget

Kompakte innerdører

Disse er bygget på presset fiberplate med enkel ramtre og kjerne av rørspon. En kompakt dør vil gi god støydemping, og passer perfekt til rom som trenger å holde lyden inne eller ute.

Dette er et typisk valg for vaskerom, barnerom, soverom og hjemmekontor.

Hvis du ønsker, kan du se hele utvalget på denne lenken.

Massive innerdører

Dette er dører med en massiv stamme og limt kryssfiner. Tyngden og følelsen av å åpne og lukke en massiv innerdør gir et tydelig inntrykk av kvalitet – en dørtype for deg som er opptatt av detaljene.

Her finner du alle våre massive innerdører.

Utvalgte innerdører

line
Sale!
Harmonie Line 1 speil inkl. karm
kr2 690,-
Moderne massiv dør med 1 speil, inkl karm
ask
Sale!
Harmonie Ask formpresset inkl. karm
kr1 640,-
Inkl hvit karm
Line_dempet
Sale!
Harmonie Line 1 speil dempet sort ink karm
kr4 440,-
Moderne massiv dør med 1 speil, inkl karm
Odin
Sale!
Harmonie Odin formpresset inkl. karm
kr1 640,-
Formpresset 4 speils innerdør, inkl karm

Hva er franske dører?

Uttrykket i seg selv kan være litt forvirrende, men det er snakk om doble dører uten midtstolpe. De kalles også tofløyet og dobbel innerdør, og de er alle i utgangspunktet den samme typen dører.

Hva menes med speil?

Med unntak av helt slette dører, er det vanlig at dørbladet har ett eller flere speil. Dette er flatene som danner ulike mønstre i overflaten av døren. Disse flatene kan bestå av treverk slik som resten av døren, eller glass for lysgjennomslipp.

Slik monterer du innerdør

Vi tar gjerne hele jobben for deg, men nevenyttige kunder med god tid kan klare dette på egen hånd. Hvis vi tar utgangspunkt i at du har målt opp riktig og fått riktig størrelse på dørkarmen, kan du følge denne fremgangsmåten:

Vedlikehold av innerdører

Det vanligste vedlikeholdet består av renhold og god behandling, for en innerdør utsettes normalt for lite slitasje. Vask med egnet vaskemiddel, og smør hengslene med syrefritt fett hvis det trengs. 

Utbedring av skader er et så bredt og variert felt at det er vanskelig å dekke i en artikkel som dette, men riper i maling og lakk kan enkelt fikses med en passende pensel. Bare følg rådene som følger med malingen, og prøv deg frem ved å starte et sted som ikke er så synlig.

Har du spørsmål om innerdører eller tilbehør, ta kontakt med din lokale forhandler fra listen nedenfor.