Når du skal velge din nye ytterdør har du mange modeller å velge blant. Det kan likevel være vanskelig å finne frem til hvilken modell som passer best for deg. Vi har derfor sett nærmere på alt du trenger å vite om ytterdører.

Tanum_husbilde_croppet

En ytterdør har flere funksjoner. Den skal selvfølgelig holde uvedkommende ute og varmen inne, men den er også en sentral del av helhetsinntrykket til boligens fasade. 

I en god ytterdør skal det ikke være noe kompromiss mellom disse funksjonene. Den skal bidra til å holde hjemmet trygt, samtidig som den gir fasaden et stilfullt løft. 

For å være sikker på at du velger ytterdøren som passer best for deg, har vi samlet den viktigste informasjonen. Her finner du alt om stiler og funksjoner, samt måling, montering og vedlikehold.

Hvordan måler man en ytterdør?

Et godt sted å starte når du skal ha ny ytterdør er å ta nøyaktige mål av døren eller dørene du ønsker å erstatte. Når det gjelder enkeltdører snakker man gjerne om modulmål som 9×21 10×21, 11×21 og så videre, og man bytter alltid ut både dørblad og dørkarm. 

Hos oss får du alltid hjelp til å foreta nøyaktige mål av våre vennlige spesialister, men du kan også sniktitte på de vanligste variantene nedenfor.

Hvilke typer ytterdører finnes?

Du har mange valgmuligheter når du skal kjøpe ny ytterdør, både i utseende, form og farger. Her ser vi nærmere på våre mest populære ytterdørstyper:

Enkel ytterdør:

Enkle ytterdører er våre smaleste og rimeligste alternativ. Disse har som regel en bredde på mellom 80 og 100 centimeter, og vi fører tre ulike merker: Gilje, Harmonie og Lurs. Her kan du også velge om du ønsker dør med vindu eller ikke, og det er store sjanser for at du finner din drømmedør blant våre mange ulike modeller.

Se utvalget av enkle ytterdører i nettbutikken

1,5-fløyet ytterdør:

Disse ytterdørene er naturligvis bredere enn en enkel ytterdør, og består av et sidefelt i tillegg til selve døren. Her har du også valget mellom modeller fra Gilje, Harmonie og Lurs. Med en bredere ytterdør får du et større blikkfang ved ditt inngangsparti, som igjen kan være med på å gi fasaden på din bolig et løft.

Se utvalget av 1,5-fløyet ytterdører i nettbutikken

2-fløyet ytterdør (dobbeltdør):

Med en 2-fløyet ytterdør, eller dobbeltdør som det ofte kalles, føler du deg dobbelt så velkommen! Disse dørene er våre bredeste modeller, og kan fås både med og uten vinduer. Vi har et stort utvalg av modeller som kommer i ulike farger, slik at du kan finne døren som passer best til ditt hjem.

Våre 2-fløyde ytterdører passer i klassiske så vel som moderne hjem.

Se utvalget av 2-fløyet ytterdører i nettbutikken

Sidefelt til ytterdør

Et sidefelt monteres rett ved siden av din ytterdør og kan virkelig være med på å gi inngangspartiet ditt det lille ekstra. Med et sidefelt ved din ytterdør sikrer du deg godt utsyn til ditt inngangsparti, samtidig som du får sluppet dagslys inn i entréen.

Om du ønsker å få inn dagslys uten at andre får innsyn så kan du også få installert overlys. Våre sidefelt-modeller finner du her: 

Se utvalget i nettbutikken

Utvalgte ytterdører

Silje.jpg
Sale!
Harmonie Silje
kr4 990,-
Ytterdør eller garasjedør med vertikale spor, inkl låsesylinder. Lagerføres i...
Siv.jpg
Sale!
Harmonie Siv
kr6 490,-
Klassisk ytterdør, med glass. Inkl låsesylinder. Lagerføres i mange størrelser....
boddør
Sale!
Harmonie Boddør Tett
kr3 890,-
Ubehandlet, 18 grader.
Harmonie-Ina-scaled-1.jpg
Sale!
Harmonie Ina
kr7 190,-
Moderne ytterdør. Fargetillegg tilkommer. Priset som hvit, NCS S 0502-Y.

Boddør

Uansett hva du oppbevarer i boden din er det viktig å ha en dør som holder uvedkommende ute, og som samtidig gjerne står i stil til resten av fasaden. Velg mellom modeller med eller uten glass fra Harmonie, og flere ulike modeller.

Se utvalget av boddører i nettbutikken

Slik monterer du ytterdør

Hos Dør & Vindu tar vi gjerne denne jobben for deg, det er fullt mulig å klare dette selv. Vår leverandør Harmonie har laget en veiledning for deg som vil prøve deg på egen hånd, men godt kan ta imot tips fra eksperter.

Se videoen nedenfor:

Vedlikehold av ytterdører

Det vanligste vedlikeholdet består av å behandle ytterdøren godt. Samtidig utsettes ytterdører i større grad for vær og vind, og man må derfor også regne med noe vedlikeholdsarbeid.. Både tørke og fukt kan være skadelige for en ytterdør, derfor er det viktig å utføre nøyaktig renhold av døren. 

Som hovedregel bør ytterdører vedlikeholdes to ganger i året – en gang om våren, og en gang om høsten. Dette gjelder også ytterdører som står under tak og er mer beskyttet mot været. 

Utbedring av skader er et så bredt og variert felt at det er vanskelig å dekke alt her, men riper i maling og lakk kan enkelt fikses med en passende pensel. Bare følg rådene som følger med malingen, og prøv deg frem ved å starte et sted som ikke er så synlig.

Har du spørsmål om innerdører eller tilbehør, ta kontakt med din lokale forhandler fra listen nedenfor.